AMWAHT-opleiding succesvol afgerond in Amsterdam Nieuw West

In de opleiding ligt veel nadruk op de eigen ervaringskennis. Voor veel vrouwen was het een eye-opener dat zij bijna hun hele leven mantelzorger zijn geweest. Zij ontdekten welke talenten zij bij het zorgen ontwikkeld hebben en hoe zij die talenten kunnen gebruiken om groepen te ondersteunen. Naast wekelijkse lessen hebben de deelnemers ook stage gelopen in een zorg- of welzijnsinstelling. Tijdens de stage hebben zij ervaring opgedaan in het opzetten van lotgenotengroepen.

Een van de deelnemers zegt: “Ik heb weer power en dit wil ik graag delen!”

Markant, Centrum voor Mantelzorg, biedt deze opleiding in september voor de tweede keer aan. De opleiding is bedoeld voor (ex-)mantelzorgers uit alle stadsdelen. Vrouwen en mannen zijn welkom. Mantelzorgers die gedurende hun leven door hun zorgtaken geringe kansen hebben gehad om zich op andere vlakken te ontwikkelen kunnen zich bij Markant aanmelden.
 
Hieronder het bericht van de digitale mantelzorgkrant:
 

Nieuwe AMWAHT-opleiding voor ambitieuze mantelzorgers

Mantelzorgers uit Amsterdam, die intensief zorgen voor een ziek of gehandicapt familielid of andere naaste, kunnen de AMWAHT-opleiding doen. AMWAHT staat voor Amsterdamse Mantelzorgers Werken Aan Hun Toekomst. Mantelzorgers worden opgeleid om lotgenotengroepen te organiseren en te begeleiden.

Vrouwen en mannen zijn welkom. De opleiding is specifiek bedoeld voor mantelzorgers die gedurende hun leven door hun zorgtaken geringe kansen hebben gehad om zich op andere vlakken te ontwikkelen. Na afloop van de cursus is de mantelzorger in staat om zijn verworven kwaliteiten te benoemen en in te zetten voor andere mantelzorgers.

De opleiding start op 3 september en duurt 10 maanden. Naast wekelijkse lessen wordt er ook stage gelopen in een zorg- of welzijnsinstelling.

Bij succesvolle afronding is de opleiding kosteloos en krijgt de cursist een certificaat uitgereikt. Mantelzorgers die interesse hebben kunnen contact opnemen met Markant tel. (020) 886 88 00

Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met Saskia Jansen, Markant, Centrum voor Mantelzorg tel: 020- 886 88 00 of e-mail: info@markant.org