Landelijke conferentie Wijkacademies Opvoeden: Kijk ons nou! 18 december

Spelend in gesprek over opvoeden

Met trots presenteren Wijkacademies Opvoeden diverse spellen, opvoedtheater en workshops

De foto's van de conferentie zijn te zien op de website van de wijkacademies opvoeden

De afgelopen vier jaar zijn in Amsterdam, Haarlem, Den Haag, Utrecht, Rotterdam en Leiden Wijkacademies Opvoeden gestart. Vaders en moeders uit de verschillende Wijkacademies Opvoeden spreken regelmatig met elkaar over hun ervaringen als ouder en de vragen die dat oproept. Zij ontwikkelen allerlei initiatieven om belangrijke opvoedthema’s in hun wijk aan de orde te stellen zoals vaderschap, armoede, stress, weerbaar opvoeden, verschillen tussen ouders.

Op 18 december 2017 komen de ouders, ondersteuners en partners van verschillende Wijkacademies Opvoeden uit de steden Haarlem, Amsterdam, Leiden, Rotterdam, Den Haag en Utrecht bij elkaar om ervaringen uit te wisselen, nieuwe onderwerpen te verkennen en hun kennis en producten met anderen te delen. Zo presenteren de Wijkacademies Opvoeden uit Amsterdam-Oost, Holendrecht en Haarlem met trots diverse spellen, opvoedtheater en workshops.

Naast ouders zijn ook jongeren welkom om hun ervaringen te vertellen. Professionals van scholen en wijkteams, ambtenaren en politici zijn van harte uitgenodigd om mee te denken over verdere gezamenlijke stappen.