Video's

 • Sfeerimpressie Symposium Oral History in de klas - HAN_

  2020

  ORAL HISTORY IN DE KLAS

  HAN_ SYMPOSIUM ORAL HISTORY IN DE KLAS

  Op 19 februari 2020 vond op de HAN ons eerste symposium plaats over Oral History, identiteit en inclusiviteit in geschiedenisonderwijs.

  Meer dan honderd deelnemers (docenten, onderzoekers, ooggetuigen en belangstellenden) waren aanwezig bij het evenement waarop de website Oral History in de Klas is gelanceerd en studenten van de lerarenopleiding Geschiedenis hun projecten en video-interviews presenteerden.

  Via deze link vind je de Sfeerimpressie Symposium Oral History in de klas

   

   

  Productie: 
  HAN_
  Speelduur: 
  2 minuten
 • Kijk ons nou!

  2018

  Kijk ons nou!

  De landelijke conferentie Kijk ons nou! op 18 december 2017 is druk bezocht. Negentig procent van de bezoekers is ouder of jongere en betrokken bij een van de Wijkacademies Opvoeden in Haarlem, Amsterdam-Oost, Holendrecht, Leiden, Den Haag, Utrecht en Rotterdam. Het opvoedtheater van de wijkacademie Schalkwijk over loslaten en je kind zonder je familie opvoeden in een vreemd land zorgde voor veel herkenning.
  De wijkacademies Opvoeden uit Haarlem en Amsterdam-Oost presenteerden ieder een spel waarmee het gesprek over opvoeden in hun wijk wordt gestimuleerd: Just like you en Spelend money wise.
  Er was veel belangstelling voor de workshops: Hoe kan ik mijn kind weerbaar opvoeden, Hoe praat ik met mijn kind over het geloof en Hoe kan ik omgaan met stress. Kwetsbare verhalen werden uitgewisseld door een groep vaders en moeders tijdens het spelen van Het Ouderschapsspel dat werd begeleid door vaders en moeders van de Wijkacademie Opvoeden Holendrecht.
  Deze conferentie was dit jaar nog meer van ouders die onderling veel contacten legden en vol met ideeën naar huis gingen.

  Regie: 
  Janou Treffers
  Productie: 
  Hertz Media
  Speelduur: 
  7 minuten
 • Ouderschapsspel

  2017

  Ouders Spel Hoek

  Het Ouderschapsspel is samen met ouders ontwikkeld door Margreth Hoek. De vragen zijn bedacht door ouders en een gespreksbegeleider zorgt ervoor dat ouders de regie hebben over wat zij willen vertellen. Zo ontstaan zoekende verhalen. Het spel kan hier besteld worden.

 • De Bibliotheek van Ongeschreven Verhalen - trailer

  2017

  De Bibliotheek van Ongeschreven Verhalen

  "Mijnheef F. begint een ontdekkingsreis waarin de regels van ruimte en tijd vervagen". De graphic novel van Ongekend Bijzonder van de auteurs Ramin Azarhoosh en Nenad Vukmirovicis is nu te bestellen via onze webwinkel of bij de boekhandel.

  Enkele recensie:  Moors Magazine | Stripspeciaalzaak - België

  Professor Manuela Kalsky:

  Dit boek zet de tijd echt even stil. Het onderbreekt de waan van de dag. Ik dook erin en ik las het in één avond uit. Van een verscheurende schoonheid.

  Martin Berendse, directeur Openbare Bibliotheek Amsterdam:

  Als Openbare Bibliotheek Amsterdam willen we een bibliotheek van geschreven én van ongeschreven verhalen zijn. Dit is een prachtig boek, fantastisch getekend en het mooie is dat de OBA er letterlijk in voorkomt.

  Moors Magazine:

  De Bibliotheek van Ongeschreven Verhalen is een uitzonderlijke graphic novel, schitterend getekend, maar vooral ook ingenieus in elkaar gestoken, met zulke mooie diverse verhalen dat je niet eens merkt dat het voor een strip met 116 pagina’s wel erg lang is. Subliem. Een absolute aanrader.

  Regie: 
  Erik van Ophem
  Speelduur: 
  2 minuten
  Project(en): 
 • Filmverslag Geef ouders de ruimte

  2017

  Geef ouders de ruimte - conferentie 10 november 2016

  De conferentie Geef ouders de ruimte van 10 november 2016 in het Amsterdam Art. De deelnemers aan de conferentie gingen eerst met elkaar in gesprek over de vraag op welke punten ze meer ruimte willen hebben. Daarna waren er verschillende workshops waarin onderwerpen uit de ochtend uitgewerkt werden. Daarbij ging het onder andere over de rol van ouders binnen hun eigen gezin, maar ook over hun rol in wijken en buurten en hun relatie met school. Aan het eind van de ochtend werd samen gekeken hoe de ruimte voor ouders vergroot kan worden. Hieronder een beeldverslag. Binnenkort is er op deze site een geschreven verslag te lezen.

  Regie: 
  Mohammed Ait Hammouchi
  Productie: 
  Hammushi Films
  Speelduur: 
  4 minuten
 • Mediaopvoeding Wijkacademie Amsterdam Oost

  2016

  MediaopvoedingWijkacademieAmsterdamOost

  De ouders van de Wijkacademie Opvoeden in Oost hebben het thema 'Mediaopvoeding' behandeld en geven tips aan andere ouders en opvoeders. 
  Zij dagen andere opvoeders uit om de #nosocialmediaday challenge aan te gaan! Ga een dag offline! Deel je ervaringen en tag een andere ouder en/of opvoeder!
  Productie: 
  Diversity Media
  Speelduur: 
  3 minuten

Pagina's