Huidige Projecten

Alle huidige projecten van stichting BMP

 • Een oral history project om de veelal onbekende geschiedenis van de Turkse en Marokkaanse vrouwenbeweging in Nederland vast te leggen

  september 2023
 • In Nederland leven zo’n 8 miljoen mensen met een chronische ziekte zoals MS, reuma, diabetes, chronische pijn en kanker. Onder hen zijn ook ouders met opgroeiende kinderen. Als een vader of moeder langdurig ziek is, heeft dit gevolgen voor alle gezinsleden. Een ouder is niet alleen ziek, ook de levenspartner en kinderen leven mee. Op verzoek van ouders en patiëntenverenigingen heeft Stichting BMP de projecten Ronduit ziek en Niet alleen ziek ontwikkeld en uitgevoerd. Doel is om het onderwerp ouderschap en langdurige ziekte op de kaart te zetten. Dit is onder meer gebeurd via de podcast Niet alleen ziek waarin vaders, moeders, volwassen kinderen en partners hun ervaringen delen.

  januari 2022
 • In de School des Levens zijn jongeren de producent van hun eigen maatschappelijke diensttijd. Ze volgen een traject van 6 maanden, waarbij ze zichzelf ontwikkelen en iets voor de wijk doen.

  Het project gaat in 2021 van start in de Schilderswijk en Moerwijk in Den Haag, Woensel Noord in Eindhoven en de bij de Mengfabriek in Den Bosch. Mooie samenwerking tussen Stagehuis Schilderswijk, dat de School des Levens ontwikkelde, Centrum 16.22, stichting Mooi, De Conceptenbouwers, Buro Cement en stichting BMP en STEK Den Haag.

  december 2020
 • Stichting BMP heeft een tijd geleden, samen met een aantal partners het initiatief genomen tot de ontwikkeling van een landelijk Knooppunt Oral History. Dit Knooppunt is na een lange voorbereidingstijd in het najaar van 2021 officieel van start gegaan onder de naam “Sprekende geschiedenis.