Subsidie voor nieuw project: Storianan Skondi di Karibe


Foto: Rose Mary Allen interviewt een vrouw op Curaçao in de jaren 80
Onlangs kreeg het Knooppunt Sprekende geschiedenis  van het Stimuleringsfonds voor de Creatieve Industrie sunsidie toegekend voor het project Storianan Skondi di Karibe (de Verborgen Verhalen van de Caraïben)

Dit project betreft het omvangrijke oral history materiaal dat Rose Mary Allen opnam in de jaren 80 en 90 met ouderen, (klein)kinderen van tot slaafgemaakten en migrerende gemeenschappen. Dit belangrijke bronmateriaal staat op verouderde cassettes en dreigt verloren te gaan als het niet snel gedigitaliseerd wordt.

Veertig vrouwen om nooit te vergeten: de Turkse en Marokkaanse vrouwenbeweging

 

Onlangs zijn we begonnen met een nieuw oral history project waarbij veertig vrouwen worden geïnterviewd die maatschappelijk betrokken waren bij de Turkse en Marokkaanse vrouwenbewegingen vanaf de jaren 70 tot nu. Wie waren de vrouwen die opkwamen voor hun rechten als migrant én als vrouw? Hoe pakten zij dat aan? En wat waren hun idealen en dromen voor de toekomst? 

Kunstwerk door de buurt voor de buurt

Vrijdag 20 oktober presenteerde de bewoners van de Molenwijk in Amsterdam Noord een bijzonder kunstwerk in de OBA Molenwijk.
Het project De Molenwijk door elkaar van Stichting BMP en Framer Framed, maakt kunstwerken voor de buurt. Eerder maakten de groep een wandkleed. Nu een reuzen paddenstoel. De paddenstoel staat voor: hergebruik van materialen; het besef dat lezen de weg naar vrijheid en ontwikkeling is en verbondenheid tussen generaties en culturen.