Bossche School Des Levens lanceert DIY Festival

Bossche jongeren slaan handen ineen voor gloednieuw festival op de Tramkade.

School Des Levens Den Bosch kondigt met trots de lancering aan van het DIY Festival. Het is  een gloednieuw festival geheel georganiseerd door jongeren met hun eigen concepten, Do It Yourself! Het festival vindt plaats op 13 mei op de Tramkade in Den Bosch.

Lees het volledige artikel op klankgat.online

“Uiteindelijk stop je met eerlijk antwoord geven”

Hoe is het om samen kinderen groot te brengen terwijl je partner een langdurige ziekte heeft? Hoe is het om te merken dat alle aandacht naar de patiënt gaat en als je over jouw ervaringen vertelt niet begrepen wordt? Hierover praat Journalist Daan Hartgers met Carina Rooks naar aanleiding van de podcast Niet alleen ziek. Carina’s partner heeft chronische pijn. Toen bleek dat die pijn bleef, had niet alleen haar partner het moeilijk. Maar als Carina open en eerlijk haar verhaal vertelde, konden mensen daar niet naar luisteren. Sommigen werden zelfs boos. Niet vreemd dat ze stopte met eerlijk antwoord geven. Carina werkt mee aan de het vierde seizoen van de podcast Niet alleen ziek omdat ze gezien, gehoord en het liefst ook nog begrepen wil worden.

Luister naar het interview van Daan Hartgers met Carina Rooks in het programma de Lunchroom.

 

Via deze link kom je bij de podcast Niet alleen ziek.

podcast Niet alleen ziek

In het vierde seizoen van de podcast Niet alleen ziek van stichting BMP spreekt journalist Maarten Dallinga met Koos, Inja en Carina. Zij delen openhartig en eerlijk hun ervaringen, gevoelens en twijfels. In de medische wereld en daarbuiten worden zij vaak over het hoofd gezien. Dat maakt niet alleen eenzaam, partners raken overbelast omdat het ouderschap en de partnerrelatie onder druk staan.

De Molenwijk praat door elkaar

Vorig jaar in mei onthulden we met veel plezier het wandkleed dat bewoners van de Molenwijk maakten met steun van BMP en Framer Framed. Tijdens een drukke bijeenkomst in Bibliotheek vertelden de deelnemers aan het project De Molenwijk door Elkaar, hoe het maken van de lapjes ze door de eenzame coronatijd heen hielp. “Het is fijn als je weet dat je iets maakt dat deel uitmaakt van iets groters en borduren helpt tegen de stress, vertelde de Syrische Maison. Annie, die ruim dertig jaar in de wijk woont,  was heel erg blij dat haar idee om samen een wandkleed te maken zo goed had uitgepakt. Schrijver Chris Keulemans ging nog verder: "Dit wandkleed is niet plat. Het is diep. Het is niet alleen een oppervlakte, een gladde oppervlakte waar je overheen kan strijken. Het is een wereld, een horizon, een verzameling van herinneringen, gesprekken, dromen en grapjes. Door die oppervlakte heen voel je de diepte van echte mensenlevens, de mensen die eraan hebben samengewerkt en de mensen die zich er in herkennen."

Lentefeest-Noroez in de Molenwijk

Zondag 19 maart 2023 - Met op het hoogtepunt wel honderd mensen van jong tot oud vierden met elkaar het begin van de lente in de Molenwijk in Amsterdam. Voor de Afghaanse, Iraanse en Koerdische buurtbewoners begint 21 maart het nieuwe jaar: Noroez.
Met een parade met muziek lopend door de buurt werd de lente feestelijk ingeluid. Aangekomen bij de Werkplaats Molenwijk van Framer Framed was er heerlijke Harira soep en allerlei lekkernijen uit verschillende landen. Zo was het een feest van een nieuw begin en een feest van de verschillende culturen. Een optreden van de Koerdische broers Goran zorgde voor een prachtige afsluiting met liederen in het Arabisch, Turks, Koerdisch en het Farsi.
Wordt dit een nieuwe traditie in de Molenwijk? 

Zie ook: Nieuwsbrief FramerFramed

“Hoe is het nu…?”

Eén op de tien scholieren van twaalf tot en met zestien jaar woont samen met een langdurig zieke vader of moeder. Wonderlijk genoeg hoor je bijna nooit over wat dat voor kinderen betekent. Jongeren die meededen met de VerhalenKaravaan van het project Niet alleen ziek vertelden dat zij vooral met een goede vriend over de situatie thuis spraken. In dit artikel deel ik waarom zij thuis bijna geen ervaringen delen.