Specially unknown verhalen blijven actueel

Christine Huynh is een van onze veldwerkers van het project Specially Unknown, die in Parijs interviews hield met Teochew-sprekende Cambodjanen van de eerste generatie. Zij is mede-organisator van de eerste editie van het evenement "Festival du Printemps" (Lentefeest) om het nieuwe maanjaar te vieren. Het evenement vindt plaats in het weekend van 4-5 februari in het 13e arrondissement van Parijs (Chinatown). De filmregisseur Jenny Teng en Christine Huynh zullen een mix presenteren van interviews die zij hebben gedaan met de 1e generatie Teochew mensen uit Cambodja, waaronder 3 van de interviews die Christine heeft gedaan voor het Specially Unknown project.

Zij willen een stem geven aan mensen waar we niet veel over horen: vrouwen en mannen die de genocide hebben meegemaakt en hebben gewacht en gehoopt iets van hun familieleden te horen.
Deze levensverhalen gaan over de kindertijd in Cambodja, de burgeroorlog, het extreme geweld van het regime van Pol Pot, ballingschap en de wederopbouw van hun leven in Frankrijk.