De afgelopen maanden hebben jongeren van het Stagehuis Schilderswijk verhalen van buurtbewoners over opvoeden verzameld. Dinsdag 24 februari is het zover. Het boekje dat ze daar van maakten is klaar.
In het Stagehuis aan het Teniersplantsoen reikt Yassine Abarkane het eerste exemplaar uit Lia Kroon, algemeen directeur van de dienst Onderwijs, Cultuur en Welzijn.
Het boekje blijkt als je het openvouwt een poster te zijn met daarop de vraag: Wie en waar voeden we op.
Met deze vraag gaat de komende tijd een groep ouders en jongeren op pad om het gesprek over opvoeden in de Schilderswijk aan te gaan.
Salim vertelt hoe het was om interviews te doen. "Ik heb gewoon mijn buurvrouw geïnterviewd. Een oudere Nederlandse vrouw die al vanaf haar geboorte in de Schilderswijk woont. Het was heel prettig en makkelijk om met haar te praten over opvoeden".
Maar wat viel er op in haar verhaal? Ze was zelf opgevoed in een tijd dat de eerste gastarbeiders in de Schilderswijk kwamen wonen. Daar moesten haar ouders niets van hebben. Haar buitenlandse vriendjes en vriendinnetjes kwamen er bij haar thuis niet in. Toen zij zelf ouder werd heeft ze aan haar kinderen meegegeven dat iedereen gelijk is en iedereen welkom is bij haar thuis. Haar kinderen hebben inmiddels partners van Turkse en Marokkaanse komaf. Mooi toch, hoe opvoeden vooroordelen kan veranderen.
donderdag 26 februari 2015