Archief nieuws

Bossche School Des Levens lanceert DIY Festival

Bossche jongeren slaan handen ineen voor gloednieuw festival op de Tramkade.

School Des Levens Den Bosch kondigt met trots de lancering aan van het DIY Festival. Het is  een gloednieuw festival geheel georganiseerd door jongeren met hun eigen concepten, Do It Yourself! Het festival vindt plaats op 13 mei op de Tramkade in Den Bosch.

Lees het volledige artikel op klankgat.online

Lentefeest-Noroez in de Molenwijk

Zondag 19 maart 2023 - Met op het hoogtepunt wel honderd mensen van jong tot oud vierden met elkaar het begin van de lente in de Molenwijk in Amsterdam. Voor de Afghaanse, Iraanse en Koerdische buurtbewoners begint 21 maart het nieuwe jaar: Noroez.
Met een parade met muziek lopend door de buurt werd de lente feestelijk ingeluid. Aangekomen bij de Werkplaats Molenwijk van Framer Framed was er heerlijke Harira soep en allerlei lekkernijen uit verschillende landen. Zo was het een feest van een nieuw begin en een feest van de verschillende culturen. Een optreden van de Koerdische broers Goran zorgde voor een prachtige afsluiting met liederen in het Arabisch, Turks, Koerdisch en het Farsi.
Wordt dit een nieuwe traditie in de Molenwijk? 

Zie ook: Nieuwsbrief FramerFramed

“Uiteindelijk stop je met eerlijk antwoord geven”

Hoe is het om samen kinderen groot te brengen terwijl je partner een langdurige ziekte heeft? Hoe is het om te merken dat alle aandacht naar de patiënt gaat en als je over jouw ervaringen vertelt niet begrepen wordt? Hierover praat Journalist Daan Hartgers met Carina Rooks naar aanleiding van de podcast Niet alleen ziek. Carina’s partner heeft chronische pijn. Toen bleek dat die pijn bleef, had niet alleen haar partner het moeilijk. Maar als Carina open en eerlijk haar verhaal vertelde, konden mensen daar niet naar luisteren. Sommigen werden zelfs boos. Niet vreemd dat ze stopte met eerlijk antwoord geven. Carina werkt mee aan de het vierde seizoen van de podcast Niet alleen ziek omdat ze gezien, gehoord en het liefst ook nog begrepen wil worden.

Luister naar het interview van Daan Hartgers met Carina Rooks in het programma de Lunchroom.

 

Via deze link kom je bij de podcast Niet alleen ziek.

podcast Niet alleen ziek

In het vierde seizoen van de podcast Niet alleen ziek van stichting BMP spreekt journalist Maarten Dallinga met Koos, Inja en Carina. Zij delen openhartig en eerlijk hun ervaringen, gevoelens en twijfels. In de medische wereld en daarbuiten worden zij vaak over het hoofd gezien. Dat maakt niet alleen eenzaam, partners raken overbelast omdat het ouderschap en de partnerrelatie onder druk staan.

Ik wil gezien, gehoord en begrepen worden


Klik op de afbeelding voor de trailer en afleveringen van seizoen 4 en alle vorige seizoenen

Ongeveer de helft van de Nederlanders heeft een chronische ziekte zoals kanker, reuma, chronische pijn of diabetes. En een deel daarvan is óók vader of moeder en heeft een levenspartner. Hoe is het om partner te zijn van iemand die langdurig ziek is en samen kinderen groot te brengen? In het vierde seizoen van de podcast Niet alleen ziek van stichting BMP spreekt journalist Maarten Dallinga met Koos, Inja en Carina. Zij delen openhartig en eerlijk hun ervaringen, gevoelens en twijfels. In de medische wereld en daarbuiten worden zij vaak over het hoofd gezien. Dat maakt niet alleen eenzaam, partners raken overbelast omdat het ouderschap en de partnerrelatie onder druk staan.

De tweede aflevering van het vierde seizoen gaat over opvoedvragen en dilemma’s: Wat vertel je je kinderen wel, wat vertel je niet? Is het beter om dingen te verzwijgen en ze zo te beschermen, of is het juist beter om zoveel mogelijk te delen? Je kunt deze aflevering nu beluisteren via www.stichtingbmp.nl en podcastapps als Apple Podcasts, Spotify, Google Podcasts en Stitcher. Abonneren is gratis.

Specially unknown verhalen blijven actueel

Christine Huynh is een van onze veldwerkers van het project Specially Unknown, die in Parijs interviews hield met Teochew-sprekende Cambodjanen van de eerste generatie. Zij is mede-organisator van de eerste editie van het evenement "Festival du Printemps" (Lentefeest) om het nieuwe maanjaar te vieren. Het evenement vindt plaats in het weekend van 4-5 februari in het 13e arrondissement van Parijs (Chinatown).

Het gesprek over ouderschap en langdurige ziekte gaat verder

Met trots presenteren we het eindverslag van het project Niet alleen ziek en kondigen we ook een vervolgproject in de Haarlemmermeer aan. Het is de volgende stap in het doorbreken van de kringen van stiltes rond ouderschap en langdurige ziekte. Het afgelopen jaar hebben we verschillende programma’s uitgevoerd met vaders, jongeren, levenspartners, inmiddels volwassen kinderen, vrijwilligers en professionals. Verhalen van moeders, vaders, inmiddels volwassen kinderen en binnenkort ook de partners zijn te beluisteren via de podcast Niet alleen ziek. Jongeren maakten animatiefilmpjes over hun ervaringen. Zo bieden zij mensen in een vergelijkbare situatie herkenning en erkenning. Deze verhalen maken de impact van een langdurige ziekte van een ouder op het gezinsleven zichtbaar.

Expositie ‘Mijn vrijheid - jouw vrijheid'? - online

De mini expo over vrijheid die gemaakt is door jongeren en vluchtelingen uit Den Haag is nu ook online te bekijken op onze website! ‘Mijn vrijheid – jouw vrijheid’ is de digitale en blijvende variant van de gelijknamige, tijdelijke expositie die heel de maand november te zien was bij Beeld en Geluid in Den Haag.